„Czarny kawior” czyli kaszanka 🙂 Grillowana jest pyszna…ale po połączeniu z kapustą kiszoną i boczkiem…..staje się orgią dla kubeczków smakowych 🙂
Do tego polecam zrobić szaszłyki ziemniaczane. [KLIK]
Takie połączenie pokazała nam przyjaciółka rodziny 😀 🙂
Składniki:
– Kaszanka
– Kapusta kiszona
– Boczek – surowy lub wędzony
– Folia Aluminiowa – do zawinięcia
Sposób przygotowania:
Wykonanie jest proste i opisu w sumie nie powinno być, ale niech nie będzie, że nie ma 😛
- Rozłożyć dłuższy kawałek folii aluminiowej w który będziemy zawijać nasze jedzonko.
- Układamy Kaszankę
- Obok kaszanki układamy kapustę kiszoną lekko odciśniętą.
- Na kapustę układamy boczek. Można w paseczki można całe plastry, a także można zawinąć wszystko w boczek.
- Zawijamy szczelnie folią aluminiową.
- Kładziemy na rozgrzanego grilla.
- Grillujemy około 30 min co jakiś czas obracając 😀