„Czarny kawior” czyli kaszanka 🙂 Grillowana jest pyszna…ale po połączeniu z kapustą kiszoną i boczkiem…..staje się orgią dla kubeczków smakowych 🙂
Do tego polecam zrobić szaszłyki ziemniaczane. [KLIK]

Takie połączenie pokazała nam przyjaciółka rodziny 😀 🙂

Składniki:
– Kaszanka
– Kapusta kiszona
– Boczek – surowy lub wędzony
– Folia Aluminiowa – do zawinięcia

Sposób przygotowania:

Wykonanie jest proste i opisu w sumie nie powinno być, ale niech nie będzie, że nie ma 😛

  1. Rozłożyć dłuższy kawałek folii aluminiowej w który będziemy zawijać nasze jedzonko.
  2. Układamy Kaszankę
  3. Obok kaszanki układamy kapustę kiszoną lekko odciśniętą.
  4. Na kapustę układamy boczek. Można w paseczki można całe plastry, a także można zawinąć wszystko w boczek.
  5. Zawijamy szczelnie folią aluminiową.
  6. Kładziemy na rozgrzanego grilla.
  7. Grillujemy około 30 min co jakiś czas obracając 😀