Czasem trzeba zaspokoić swoje zachcianki na coś słodkiego….proponuje zrobienie kolorowego tortu 🙂
Robi się go banalnie prosto…i nie ma opcji by nie wyszło 🙂  Zawsze wychodzi!!!!

Składniki:
– Galaretka – 3 kolory
– Śmietana – 30% 600 ml
– Żelatyna – 2 płaskie łyżeczki
– Cukier puder – 1/2 szklanki

BISZKOPT wykonujemy według tego przepisu

  1. Przygotowany biszkopt przecinamy na 3 części.

2. Galaretki należy przygotować na tyle wcześniej by zdarzyły się zsiąść.

3. Galaretkę kroimy w kosteczkę.

4. 2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/2 szklani gorącej wody i studzimy.

5. Słodką śmietanę ubijamy na sztywno.

6. Dodajemy powoli cukier puder.

7. Dolewamy ostudzoną żelatynę.

8. Do miski z bitą śmietaną przerzucamy naszą zimną galaretkę co spowoduje że szybko zacznie gęstnieć – mieszamy.

9. Na nasze biszkoptowe spody wykładamy „masę”.

10. Dekorujemy w/g uznania…… ja polałem czekolada robioną z kakao, margaryny i wody.