Zawsze w zamrażarce mam mrożone warzywa – bo nigdy nie wiadomo kiedy mi będą potrzebne. Lubie te dni gdy wracam z pracy i mam na coś ochotę – tym razem padło na pstrąga. Wiedziałem że mam warzywa więc w Biedronce zakupiłem samego pstrąga i cytrynę. 20 minut starczyło by zrobić smaczny i zdrowy obiad.

Składniki:

  • pstrąg – 2
  • warzywa mrożone – 1 opakowanie
  • cytryna – 1
  • przyprawa do ryb – wg. uznania
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przygotowania:

Pstrąga umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym .Następnie posypujemy mieszanką przypraw do ryb , owijamy folią aluminiową i kładziemy na rozgrzanego grilla lub do piekarnika.

15 minut w zupełności wystarczy by ryba była gotowa wiec w tym czasie na patelnię wlewamy oliwę i stawiamy na ogniu.

Wrzucamy mrożone warzywa i smażymy je ok 10-15 min. na średnim ogniu by odparować wodę. Na sam koniec lekko oprószamy solą i pieprzem wg. uznania.

Na koniec skrapiamy cytrynką.