Zawsze w zamrażarce mam mrożone warzywa – bo nigdy nie wiadomo kiedy mi będą potrzebne. Lubie te dni gdy wracam z pracy i mam na coś ochotę – tym razem padło na pstrąga. Wiedziałem że mam warzywa więc w Biedronce zakupiłem samego pstrąga i cytrynę. 20 minut starczyło by zrobić smaczny i zdrowy obiad.
Składniki:
- pstrąg – 2
- warzywa mrożone – 1 opakowanie
- cytryna – 1
- przyprawa do ryb – wg. uznania
- sól
- pieprz czarny
Sposób przygotowania:
Pstrąga umyć i wytrzeć ręcznikiem papierowym .Następnie posypujemy mieszanką przypraw do ryb , owijamy folią aluminiową i kładziemy na rozgrzanego grilla lub do piekarnika.
15 minut w zupełności wystarczy by ryba była gotowa wiec w tym czasie na patelnię wlewamy oliwę i stawiamy na ogniu.
Wrzucamy mrożone warzywa i smażymy je ok 10-15 min. na średnim ogniu by odparować wodę. Na sam koniec lekko oprószamy solą i pieprzem wg. uznania.
Na koniec skrapiamy cytrynką.