
Jako że nie zawsze mam czas i warunki na pieczonki, to szaszłyki ziemniaczane z grilla ratują sytuację 😀
U mnie aktualnie młode ziemniaczki. Wybrałem te mniejsze i tylko dokładnie je umyłem. Nie obierałem ze skórek.
Składniki
– Ziemniaki
– Kiełbasa
– Cebula
– Sól i pieprz
– Patyki szaszłykowe
– Folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
Na początek myjemy ziemniaki, kiełbasę kroimy w talarki, cebule w krążki.
Szaszłyki robimy pojedynczo, ziemniak po ziemniaku.

- Ziemniaka kroimy w talarki
- Nadziewamy na patyki szaszłykowe w poniższej kolejności
- Ziemniak
- Cebula
- Ziemniak
- Kiełbasa
- Ziemniak
- Tak do wykorzystania wszystkich talarków ziemniaka.

9. Po zrobieniu wszystkich szaszłyków układamy je na kawałku foli aluminiowej i przyprawiamy solą i pieprzem – tak by przyprawy które zlecą z szaszłyka zawinąć w folii.

10. Grillujemy około 30-40 minut często obracając – wygodnie jest obracać za patyki 😛
Wcinać z czym się chce 😀 Kiełbaska, kotlety, kurczaczek 🙂



[…] „Czarny kawior” czyli kaszanka 🙂 Grillowana jest pyszna…ale po połączeniu z kapustą kiszoną i boczkiem…..staje się orgią dla kubeczków smakowych 🙂Do tego polecam zrobić szaszłyki ziemniaczane. [KLIK] […]