
A gdyby tak samemu zrobić coś dobrego? W tym przypadku potrzebujesz czasu i cierpliwości 🙂
Składniki:
- Schab – tyle ile chcesz
- Cukier
- Sól
- Przyprawy – wg uznania (pieprz, curry, majeranek, papryka czerwona wędzona)
- Nowa pończocha
- Ręczniki papierowe
- Cierpliwość
Sposób wykonania:
- schab (tyle ile chcecie) okroić z białej błony
- osuszyć i porządnie natrzeć cukrem,
- włóż do pojemnika, a następnie do lodówki na 24 h
- schab obracać co 6-8 h. Schab będzie puszczał wodę którą należy odlewać przy obracaniu
- po 24 h myjemy schab
- dokładnie osuszamy po czym nacieramy solą
- ponownie wkładamy do lodówki na 24 h i obracamy co 6-8 h odlewając wodę
- następnie myjemy schab i osuszamy dokładnie
- obtaczamy w mieszance swoich ulubionych przypraw (np. pieprz, curry, majeranek, papryka czerwona wędzona)
- zapakować w pończochę lub rajtkę – najlepiej taką nie noszona 😛
- podwiesić w suchym i przewiewnym miejscu na minimum 6 dni. (w miejscu gdzie kot nie dosięgnie)
- Smacznego!