![](https://i0.wp.com/www.migiemdokuchni.pl/wp-content/uploads/2013/11/Radek-zupa.jpg?fit=960%2C540&ssl=1)
Przepyszna, prosta i szybka w wykonaniu zupka 🙂
Składniki:
- Groszek konserwowy – 2 puszki
- Czosnek – 1 ząbek
- Mleko – pół szklanki
- Margaryna lub Masło – 2-3 duże łyżki
- Sól i pieprz – do smaku
- Kostka rosołowa – 1 sztuka
- Pietruszka – 1 garść
- Mięta – kilka listków do dekoracji
Sposób przygotowania:
Do garnka wkładamy margarynę lub masło, wyciskamy tam czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez chwilę.
Wsypujemy 2 puszki groszku konserwowego wraz z zalewą i miksujemy całość blenderem.
Wrzucamy kostkę rosołową i pietruszkę. Doprowadzamy do wrzenia i wlewamy mleko. Gotujemy chwilkę.
Zupę podajemy udekorowaną listkami mięty.
Smacznego!