Przepyszna, prosta i szybka w wykonaniu zupka 🙂

Składniki:

  • Groszek konserwowy – 2 puszki
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Mleko – pół szklanki
  • Margaryna lub Masło – 2-3 duże łyżki
  • Sól i pieprz – do smaku
  • Kostka rosołowa – 1 sztuka
  • Pietruszka – 1 garść
  • Mięta – kilka listków do dekoracji

Sposób przygotowania:

Do garnka wkładamy margarynę lub masło, wyciskamy tam czosnek, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy przez chwilę.

Wsypujemy 2 puszki groszku konserwowego wraz z zalewą i miksujemy całość blenderem.

Wrzucamy kostkę rosołową i pietruszkę. Doprowadzamy do wrzenia i wlewamy mleko. Gotujemy chwilkę.

Zupę podajemy udekorowaną listkami mięty.

Smacznego!