
Szybkie śniadanie, nie oznacza jedzenia byle jak….
W szybki sposób można zrobić pyszną pastę jajeczną.
Jest wiele przepisów…ale ten smakuje mi najbardziej 🙂
Składniki
– Jajka – 6 szt
– Boczek – 6 plasterków
– Majonez – 2 łyżki
– Kurkuma – szczypta
– Pieprz – szczypta
– Curry – szczypta
Sposób przygotowania:
- Jajka gotujemy na twardo – studzimy i kroimy w kosteczkę
- Boczek kroimy w paski lub kostkę i robimy z nich skwarki
- W misce mieszamy pokrojone składniki
- Dodajemy dwie łyżki majonezu
- Dodajemy kurkumę – nadaje ładny żółty kolor
- Do smaku pieprz i curry (nie solę bo boczek jest zazwyczaj słony)
- Wszystko mieszamy i odstawiamy na 5 min do przegryzienia
Dla ładnego efektu końcowego można zostawić kilka skwarek boczku do położenia na wierzch kanapki.