Szybka przekąska z ciasta francuskiego. Wygląda apetycznie i smakuje wszystkim 🙂
Dobry przepis na szybką przekąskę na każdą imprezę 🙂
Składniki:
- Ciasto francuskie – 1 opakowanie
- Szynka szwarcwaldzka lub parmeńska – 1 opakowanie
- Pesto – czerwone
- Bazylia – świeże listki
- Jajko
Sposób przygotowania:
1, Ciasto rozłożyć na płaskiej powierzchni.
2. Ułożyć szynkę na cieście
3. Posmarować pesto .
4. Poukładać bazylię.
5. Rozbełtanym jajkiem posmarować koniec zwijanego ciasta, tak by zawijając skleiło się.
6. Zrobioną roladkę kroimy na grubość 1 – 1,5 cm.
7. Układamy na blasze i smarujemy na wierzchu jajkiem.ślimaczki na basze
8. Pieczemy wg przepisu z opakowania ciasta.
Smacznego 😀