Szybka przekąska z ciasta francuskiego. Wygląda apetycznie i smakuje wszystkim 🙂
Dobry przepis na szybką przekąskę na każdą imprezę 🙂

Składniki:

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • Szynka szwarcwaldzka lub parmeńska – 1 opakowanie
  • Pesto – czerwone
  • Bazylia – świeże listki
  • Jajko

Sposób przygotowania:

1, Ciasto rozłożyć na płaskiej powierzchni.
2. Ułożyć szynkę na cieście

3. Posmarować pesto .

4. Poukładać bazylię.

5. Rozbełtanym jajkiem posmarować koniec zwijanego ciasta, tak by zawijając skleiło się.
6. Zrobioną roladkę kroimy na grubość 1 – 1,5 cm.
7. Układamy na blasze i smarujemy na wierzchu jajkiem.ślimaczki na basze


8. Pieczemy wg przepisu z opakowania ciasta.

Smacznego 😀