Danie na szybko z tego co masz w lodówce 🙂 Robi się szybko i przyjemnie. A efekt końcowy na pewno zachwyci.

Składniki:

  1. Ciasto francuskie – 1 opakowanie
  2. Pieczarki – 25 dkg
  3. Ser żółty – 3 plastry
  4. Wędlina, boczek lub Hamburgery
  5. Cebula – pół główki
  6. Papryka czerwona – 1/4 sztuki

Sposób przygotowania:

1, Po pierwsze przesmażamy lub dusimy pieczarki.
2. W czasie gdy pieczarki się robią przygotowujemy ciasto francuskie. Rozłożyć je na płaskiej powierzchni. Podzielić „na oko” lub linijką na 3 części (środek może być węższy). Boki ponacinać do środka w paski (tak jak na zdjęciu).

3. Na środek wyłożyć składniki: Boczek ( mięso hamburgerowe lub jakaś wędlinę).
4.Pieczarki.
5. Czerwona papryka w kosteczkę.
6. Cebula w kosteczkę.
7. Na to położyć ser żółty.
8. Zewnętrzne Paski nałożyć na siebie.
9. Następnie robimy zakładki z pasków – na zmianę z obu stron zewnętrznych, by zakończyć na środku.

10. Wstawić do piekarnika w/g przepisu z opakowania (zazwyczaj 200 C na 20 min)
11. Podawać można na ciepło i na zimno…..smakuje równie pysznie 🙂