Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka kawy.
Czy kolejna kawa musi być nudna?
Kawa po Koreansku jest niewątpliwie hitem internetów więc i u mnie nie mogło jej zabraknąć.
Na dodatek, kawa w tej wersji jest bardzo łatwa do zrobienia w warunkach domowych.

Składniki :


• 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
• 2 łyżeczki cukru
• 2 łyżki gorącej wody
• mleko

  1. Do miseczki wsypujemy kawę oraz cukier.
  2. Wlewamy gorącą wodę i za pomocą trzepaczki ręcznej ubijamy kawę na jasną, gładką i kremową piankę. (są tacy co używają miksera)
  3. Do szklanki wlewamy mleko do 3/4 wysokości szklanki. (mleko można podgrzać – ja lubię zimne)
  4. Łyżką nakładamy piankę na mleko i dekorujemy

Do dekoracji: kawałek kostki czekolady starty na tarce oraz mini Knopers.

Gotowe!

Za pomocą takiej trzepaczki można szybko zrobić kawową piankę.
Najlepiej metodą „rozpalania ognia” tzn rolowania jak patyka przy rozpalaniu 😛 Nie wiem jak wytłumaczyć….może poniższy obrazek więcej powie 🙂

hehehe 🙂