Jako że nie zawsze mam czas i warunki na pieczonki, to szaszłyki ziemniaczane z grilla ratują sytuację 😀

U mnie aktualnie młode ziemniaczki. Wybrałem te mniejsze i tylko dokładnie je umyłem. Nie obierałem ze skórek.

Składniki
– Ziemniaki
– Kiełbasa
– Cebula
– Sól i pieprz
– Patyki szaszłykowe
– Folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

Na początek myjemy ziemniaki, kiełbasę kroimy w talarki, cebule w krążki.
Szaszłyki robimy pojedynczo, ziemniak po ziemniaku.

  1. Ziemniaka kroimy w talarki
  2. Nadziewamy na patyki szaszłykowe w poniższej kolejności
  3. Ziemniak
  4. Cebula
  5. Ziemniak
  6. Kiełbasa
  7. Ziemniak
  8. Tak do wykorzystania wszystkich talarków ziemniaka.

9. Po zrobieniu wszystkich szaszłyków układamy je na kawałku foli aluminiowej i przyprawiamy solą i pieprzem – tak by przyprawy które zlecą z szaszłyka zawinąć w folii.

10. Grillujemy około 30-40 minut często obracając – wygodnie jest obracać za patyki 😛

Wcinać z czym się chce 😀 Kiełbaska, kotlety, kurczaczek 🙂